joan

Es llicencia en biologia marina l’any 2014, en busca de comprendre la complexitat de la de la vida no-humana, conèixer allò rar i desconegut, allò que no es veu. Davant la necessitat de desencallar nusos interns comença un treball de teràpia psicoanalítica que el portarà a aproximar-se al llarg de 9 anys als fons abissals de la ment pròpia, de la vida sí-humana. Aquestes experiències seran cabdals en les seves creacions escèniques.

La seva formació escènica comença el 2014 i s’expandeix a l’actualitat, combinant la seva activitat circense professional amb la formació contínuament. Es forma durant 5 anys en corda llisa, trapezi fix i verticals (Emiliano Ron, Nicolas Stocco, Juana Beltrán, etc.) i posteriorment en dansa contemporània (Lucas Condró, Magdalena Garzón, Helena Canas, etc.) i voguing (Liliya Tolkun). L’any 2022 ingressa al laboratori bianual d’investigació escènica en aeris amb Cata Aguayo (egresada ESACTO Lido). La seva formació prové de l’autogestió i la lluita col·lectiva. Això el porta a crear i unir-se a multitud de projectes autogestionats al voltant del circ, a formar-se en circ social (Ateneu de Nou Barris) i a iniciar la seva trajectòria docent a l’Ass. Gente Colgada. Aposta per un circ amb perspectiva de classe i creu que la formació en circ des de la perifèria aporta autenticitat i riquesa discursiva a l’escena.
Les seves creacions són el resultat de tots els camins formatius i professionals que ha agafat fins al moment. Lluny d’individualitzar el discurs escènic en l’autoreferencialitat, la seva recerca escènica es centra en com universalitzar els fenòmens mentals individuals. L’escena com a lloc on trobar-nos amb l’altra a través d’una mateixa.
p.d. Li fascina l’estètica camp, creu que internament és Divine a Pink Flamingos.
https://vimeo.com/user154339812

anna

Llicenciada en biologia amb mitja tesi doctoral sobre l’estructura de les proteïnes sense estructura (2015) i una tesi doctoral sobre l’ADN provinent de cèl·lules no productives, inservibles, inadaptades, massa adaptades, rebentades, implosionades i de tant en tan mortes (2019). Autora d’un llibre il·lustrat “Starry starry night” que no ha vist mai
ningú (2021).

La seva formació en l’àmbit escènic es centra en les disciplines aèries i es desenvolupa en diversos espais de Barcelona. Més concretament, es comença a formar el 2012 amb Yolanda i Rebeca Gutiérrez (Cia Capicua), centrant-se principalment en les disciplines de teles i trapezi fix. A partir del 2014 comença a formar-se també en la disciplina de corda llisa amb Emiliano Ron, Clara Prietro, Thaïs Julià, Alba Comella i Katerina Kgana. Complementa la formació en aeris amb altres disciplines, principalment màstil i dansa. Del 2019 al 2020 combina la seva formació tècnica amb el treball de docència impartint cursos regulars d’aeris (teles, corda i trapezi fix) a l’espai Piccolo Cirkus i tallers puntuals a La Fàbrica de Somnis (Vic) i l’espai Atlantis (Barcelona). Actualment, es centra en el treball creatiu de duo de corda llisa en el context de Companyia Pols i individualment en el projecte Butza de TENSA Companyia.
Com a viatgera quotidiana entre el mesocosmos científic i escènic, l’Anna observa com les aspiracions, les obsessions, els egos i ridiculeses arrelades en els respectius habitants els desemboquen, a tots i cadascun d’ells, en el desig i la necessitat de transformar, de revolucionar i transcendir. Admiradora de la capacitat no productiva i contemplativa del seu gos, en les seves creacions li interessa investigar d’on prové aquest desig i quina és la utilitat així com també les seves conseqüències extremes. On va a parar el nostre ADN quan rebentem?
pd. Ella mai no voldria transformar res.

xavi

Es forma en dansa i circ entre Catalunya i Austràlia (fins l’any 2012). Graduat en teatre físic a l’escola John Bolton Theatre School (Melbourne, 2016), ha continuat la seva formació com a clown amb els mestres Giovanni Fusetti i membres de la companyia “Spymonkey Theatre Company”, i com a  mim a MOVEO (BCN).

Com a professional destaca el seu treball a la companyia australiana “Born in a taxi” i la seva participació quatre anys consecutius al Melbourne Fringe Festival, al festival internacional Fringe World (Perth) i al Mullum Circus Festival amb diversos espectacles de circ i teatre físic entre el que destaca “No punchline” guanyador del premi al millor circ 2015. Tot just ha completat el Màster Universitari en Estudis Teatrals (UAB/IT), especialitat “Teoria i pràctica dels processos creatius”, que li ha permès aprofundir en la direcció i dramatúrgia teatral, així com iniciar una recerca sobre la influència de la pràctica de l’atenció plena en la presència escènica amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, l’INEFC i el suport de La Central del Circ. Ha participat com a tallerista a les 6es Jornades de Dramatúrgia de La Central del Circ i actualment s’encarrega de la direcció artística i dramatúrgia de la TENSA companyia.

Create a website or blog at WordPress.com